“Клініка Зір”: переспективи ексімер-лазерної хірургії у Житомирі

perspektyvy-eksimer-lazernoyi-khirurhiyi-u-Zhytomyri_thumb

На сьогодні в Україні ексимер-лазерна хірургія є найефективнішим засобом  покращення оптичної системи ока. Дальнозорість, близькозорість, астигматизм – захворювання, які досить просто вирішує лазерна хірургія. Проте ні в Житомирі, ні в області досі жодна з офтальмологічних клінік не проводить таких операцій. За відповідною допомогою житомиряни змушені звертатись до фахівців Києва, Вінниці чи ще десь. Тож над вирішенням даної проблеми замислились в “Клініці Зір”.

 

“На даний час це зовсім інший напрямок діяльності, те, чим ми досі в клініці не  займались, – розповідає головний лікар клініки Анатолій Мартиненко. –  Досі ми приділяли більше уваги лікуванням вікових захворювань, травматичних та інших ускладнень, а це вікова категорія від 50 і більше. Дана ж проблема – позавікова. В основному страждають пацієнти віком 20-30 років, коли отримують більші зорові навантаження Тому ми зацікавились розширенням напрямків діяльності і підключенням нових нозологій. А саме ексимер-лазерною корекцією. Проте це потребує значної перебудови роботи клініки. В чому переваги таких операцій? Якщо правильно розраховані усі методики, то в результаті операції пацієнт на другий-третій день практично здоровий. До місяця, іноді трохи довше, ми їх спостерігаємо, але в цілому люди працездатні вже через декілька днів і забувають про попередню оптичну систему як про страшний сон. Плюс цієї операції ще й в тому, що немає ніяких фізичних обмежень буквально через декілька днів”.

 

Аби отримати необхідний практичний досвід та більш детально ознайомитись з обладнанням для ексимер-лазерної хірургії, фахівці “Клініки Зір” взяли участь у конференції, яку проводила  клініка RESBIOMED (Софія) – філіал іспанської клініки, яка входить до складу офтальмологічної корпорації VISSUM.

Сама ж конференція проходила у формі ветлабу, коли короткі лекції закріплюються практичними заняттями.

 

“Дуже багато питань та негативних відгуків саме у лікарів до операцій по цій методиці, – говорить Анатолій Мартиненко. –  Власне, чому ми і поїхали на цей ветлаб. Фактично на ветлабі ти займаєшся виключно тренуванням і більше ні на що не відволікаєшся. Теорії було дуже мало, набагато більше практики. Апарат дуже дорогий, в Україні їх мало, і спробувати просто потренуватись, такої можливості в Україні не має. А тут у кожного з 50-ти  курсантів була чудова можливість чотири доби нон-стоп відпрацьовувати навички на персональному апараті. При цьому вартість обладнання величезна, а вартість курсів була дуже доступною. Плюс ще й в тому, що 90% офтальмологів на цих курсах зі Східної Європи, де у лікарів ті ж самі проблеми, що й в нас.”

 

Таким чином фахівці “Клініки Зір” зробили перший крок на зустріч впровадженню прогресивних методик лікування у Житомирі. А саме зараз вивчають пропозиції від фірм-виробників необхідного обладнання, і можливо, незабаром за покращенням зору житомирянам не доведеться їздити по іншим містам.

 

Прокоментуйте статтю

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *