Симпозіум Американського товариства катарактальної і рефракційної хірургії

sympozium-Amerykanskoho-tovarystva-kataraktalnoyi-i-refraktsiynoyi-khirurhiyi_thumb

Офтальмологи клінікі “Зір” відвідали симпозіум і конгрес Американського товариства катарактальної і рефракційної хірургії

Нещодавно с США відбувся щорічний симпозіум і конгрес Американського товариства катарактальної і рефракційної хірургії спільно з Американським товариством адміністрування в офтальмології-2017. Головний лікар офтальмологічної клініки Житомир “Зір” Анатолій Мартиненко разом зі своїми колегами побували у Лос-Анджелесі, де чотири дні знайомились з новими технологіями, науковими розробками та методиками лікування вад зору в рамках конференції.

Симпозіум, який цьогоріч проходив у Лос-Анджелесі, є наймасштабнішим у світі заходом, присвяченим офтальмології. Більше десяти тисяч делегатів з усього світу працювали у трьох великих та близько десяти маленьких конференц-залах, де відбувалися лекції, семінари, презентації наукових розробок, досягнень, технологій, тренінги при клініках для практикуючих хірургів. Одночасно під час конференції працювала й виставка, де лікарі мали змогу ознайомитись з останніми технічними досягненнями – обладнанням для хірургії, інструментами, та іншими допоміжними матеріалами.

Формат конференції, на відміну від минулих років, цього року був трохи змінений, як вважають житомирські офтальмологи, на краще.

“Раніше нове обладнання презентували лише лікарі, цього ж року на наші питання відповідали одночасно і розробники, і науковці і ті, хто безпосередньо працює на цьому обладнанні, – розповідає Анатолій Мартиненко. –  На презентацію запрошують опонентів, які дискутують з розробниками, намагаючись викрити  недоліки в їхніх розробках. По  будь-яких методах обстеження, хірургічних напрямках, іншій діяльності офтальмології проводились дискусії, де кожен з практикуючих хірургів відстоював свою методику лікування. При цьому усі зацікавлені мали змогу задавати питання, як онлайн, так і безпосередньо з залу. Минулі роки кожен розповідав лише про переваги свого напрямку, а дискусії не було. В цьому році ми мали змогу почути  не лише про плюси, а й про мінуси кожної методики”.

 

Серед вражаючих новинок конференції лікарі одностайно називають фемтолазер – методику корекції зору, яка вже скоро прийде на заміну ексімерлазерній хірургії. Переваги фемтолазера – висока точність і безпечність для пацієнта. Фемтолазер працює в товщі рогівки, не порушуючи нервову регуляцію ока. Отже післяопераційних скарг менше, так як  око фактично не травмується. Єдиний недолік  цієї методики – висока вартість обладнання. Проте, термін дії патенту фірми-монополіста за рік закінчиться, і вже є достатньо фірм, готових випускати таке обладнання. Отже ціна все ж знизиться, і згодом ця прогресивна розробка з’являться і в нас.

Клініка “Зір” спеціалізується на лікуванні  сітківки – діабетичних вражень, крововиливів, травм і так далі. Тож лікарі не могли пройти повз новинок фармакології. Саме зараз закінчуються клінічні обстеження, які згодом приведуть на український  ринок препарати, ефективно знімаючи запальні процеси і доступні за ціною.

Зацікавили фахівців нові розробки діагностики глаукоми. Лікарі познайомились з новими  апаратами, які за допомогою світлових променів різної частоти дозволяють діагностувати глаукому на більш ранніх стадіях. Поки що це тільки розробка, але перші кроки в напрямку серійного виробництва вже зроблені.

 

 

Прокоментуйте статтю

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *